50 ГОДИНА СУСРЕТА ЗМАЈЕВИХ ШКОЛА

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је свечаном програму 50. Сусрета Змајевих школа чији је домаћин Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици. Овогодишња манифестација чији је мото „…Време иде, време лети, те понавља слике старе“ организована је уз поштовање свих епидемиолошких мера, а окупила је представнике основних школа које носе Змајево име, из Бање Луке, Београда, Врања, Руме и Сремске Каменице.

– Веома ми је драго што, и у овим временима када се цео свет суочава са пандемијом, неке традиције одолевају изазовима и што данас, у Сремској Каменици имамо прилику да присуствујемо 50. јубиларним Сусретима Змејевих школа. Ова манифестација представља највеће окупљање школа, са најдужом традицијом у земљи, а њени учесници на креативан начин кроз песму, знање и дружење негују сећање на Јована Јовановића Змаја. Желим Вам леп дан у Сремској Каменици и да још дуго чувате од заборава лик и дело омиљеног дечијег књижевника – изјавила је Дина Вучинић.

Директор ОШ „Јован Јовановић Змај“ Дејан Мердановић је истакао да је школа у Сремској Каменици већ 11 пута била организатор сусрета Змајевих ученика и наставника.

– Већ пуних 50 година ученици, наставници и њихове школе, које са поносом носе Змајево име, настоје да своју велику љубав према Змају кроз дружење и учење пренесу на наредне генерације. То су радили неки пре нас, а надамо се да ће и неки после нас – рекао је Дејан Мердановић.

За учеснике Сусрета Змајевих школа организован је програм у оквиру којег су полагали венцe на Змајев гроб, присуствовали изложби ликовних и калиграфских радова ученика, разгледали поставке у Змајевом музеју, присуствовали различитим радионицама и обилазили Нови Сад и Сремску Каменицу.