ВЕЧЕ У ЗНАКУ MUSICA ANTIQUA NEOPLANTESIS

У оквиру фестивала Дани барокне музике Нови Сад 2021, у суботу, 2. октобра 2021. у Римокатоличкoj цркви Свете Елизабете на Телепу од 20 сати наступио је ансамбл Musica antiqua Neoplantensis. Ансамбл је основала флаутисткиња Меила Томé која се 2010. из Бразила доселила у Нови Сад. Изведена је музика 16. и 17. века са нотних записа Енглеске и Холандије.

Са музиком из доба Јоханеса Вермера, холандског сликара из друге половине 17. века, наступили су Меила Томé Пихлер, блок флауте; Леа Шушањ, барокно виолончело; Дарко Карајић, архилаута и теорба као и млади сопран Ана Торбица из Београда.

Покровитељи фестивала су Министарство културе и информисања Републике Србије, Градска управа за културу Града Новог Сада, Амбасада и министарство културе Португалије и Институт Камоис“. Партнери фестивала су Фестивал ране музике и Студио за рану музику из Београда, Макрис фондација и Удружење креативно-едукативни центар за децу и одрасле „Музички атеље“ из Новог Сада.

Улазнице по цени од 500 динара могу се купити пред почетак концерта. За ђаке и студенте карта је 250 а улаз за децу до 12 година је бесплатан. Позивамо грађане да у недељу, 3. октобра 2021. посете завршни концерт овогодишњег фестивала са темом немачког барока.

Текст и фото: В. Раонић;