8. FESTIVAL STRIPA

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je osmi festival stripa – „Stripolis“.  Na dan otvaranja, 21. septembra, održana je berza stripa na kojoj su učestvovali izdavači publikacija posvećenih stripu, održan je cospley – u okviru koga su predškolci i osnovci predstavili kostime svojih omiljenih crtanih junaka. Strip crtači su ispunjavali želje publici i crtali poznate crtane likove iz sveta stripa.
radionice stripa
Sem toga, održane su  radionice karakter animacije koje vodi Mileta Poštić – animator, game designer i strip crtač. Posetioci su imali priliku da razgovaraju sa Aleksom Gajićem, strip crtačem i autorom animiranih filmova i pogledaju  projekcije njegovih animiranih filmova u Holu Kulturnog centra. Narednog dana, u petak, 22 septembra održan je razgovor sa Željkom Pahekom, doajenom strip umetnosti, strip crtačem i ilustratorom.
izložba stripova
Poslednjeg dana festivala, u subotu 23. septembra, pre podne se održava radionica animiranog filma koju vodi gost Mileta Poštić. Za 19 časova je zakazana berza stripa. Organizator festival je  Kulturni centar Zrenjanin a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i štamparija Diginet. M.P.

Ostavite odgovor