АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ МАРОКА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Краљевине Марока Њ.Е. господина Мохамеда Амина Белхажа. Том приликом градоначелник му се захвалио на посети и пожелео му срдачну добродошлицу.

На састанку у Градској кући званичници су се сложили да су традиционално добри односи између Србије и Марока добра основа за проширивање сарадње и на локалном нивоу. Градоначелник Вучевић рекао је да изузетно вреднује став Краљевине Марокa у вези са питањем Косова и Метохије односно, територијалним интегритетом Србије.

Поред културе и образовања, као важне области за успостављање нових веза на обострану корист, наведени су привреда односно пољопривреда и туризам, а амбасадор Белхаж нагласио је да се тренутно разговара о учешћу Марока на наредном Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.

Градоначелник Вучевић нагласио је и велику улогу новосадског универзитета и ИТ сектора за општи напредак града, као и најважнији пројекат у култури “Нови Сад 2021-Европска престоница културе“. Градоначелник и амбасадор оценили су да су културна размена, повезивање омладине и поспешивање сарадње међу универзитетима веома важни за даљи развој сарадње.

Саговорници су се сложили да постоји велики потенцијал за развијање односа и да ће оба званичника са својих позиција допринети њиховом остваривању. Они су се договорили да ће у наредном периоду предузети кораке за успостављање ближих односа између Града Новог Сада и мароканског града Мекнес.

Ostavite odgovor