АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ МАРОКА ПОСЕТИО НОВИ САД

АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ МАРОКА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Краљевине Марока Њ.Е. господина Мохамеда Амина Белхажа. Том приликом градоначелник му се захвалио на посети и пожелео му срдачну добродошлицу.

На састанку у Градској кући званичници су се сложили да су традиционално добри односи између Србије и Марока добра основа за проширивање сарадње и на локалном нивоу. Градоначелник Вучевић рекао је да изузетно вреднује став Краљевине Марокa у вези са питањем Косова и Метохије односно, територијалним интегритетом Србије.

Поред културе и образовања, као важне области за успостављање нових веза на обострану корист, наведени су привреда односно пољопривреда и туризам, а амбасадор Белхаж нагласио је да се тренутно разговара о учешћу Марока на наредном Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.

Градоначелник Вучевић нагласио је и велику улогу новосадског универзитета и ИТ сектора за општи напредак града, као и најважнији пројекат у култури “Нови Сад 2021-Европска престоница културе“. Градоначелник и амбасадор оценили су да су културна размена, повезивање омладине и поспешивање сарадње међу универзитетима веома важни за даљи развој сарадње.

Саговорници су се сложили да постоји велики потенцијал за развијање односа и да ће оба званичника са својих позиција допринети њиховом остваривању. Они су се договорили да ће у наредном периоду предузети кораке за успостављање ближих односа између Града Новог Сада и мароканског града Мекнес.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.