АПРИЛСКИ ДАНИ АУТИЗМА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за социјaлну заштиту 

Члан Градског већа за социјaлну заштиту и бригу о породици и деци  Тихомир Николић отворио је манифестацију „Априлски дани аутизма у Новом Саду“ уличном акцијом „Кишобран за све“ поводом Светског дана подизања свести о аутизму који се обележава 2. априла. Организатор манифестације је Друштво за подршку особама са аутизмом у сарадњи са ШОСО „Милан Петровић“ и „Центaр за подстицајну негу“ из Новог Сада.

– Светски дан особа са аутизмом је манифестација коју Град Нови Сад подржава дуги низ година с циљем да постакне јавност  и  ширу друштвену заједницу да се ангажују и посвете пажњу особама са аутизмом, као и да им дају подршку за укључивање у заједницу у којој могу несметано да функционишу. Град настоји да кроз своје бројне програме намењене особама са инвалидитетом усаврши и побољша квалитет услуга, као и да све грађане третира равноправно – рекао је Тихомир Николић.

Манифестација „Априлски дани аутизма у Новом Саду“ одржава се петнаести пут, трајаће до 30. априла и биће пропраћена низом активности и радионица с циљем подизања свести о аутизму у нашој локалној заједници и уклањања предрасуда према особама са аутизмом.

Ostavite odgovor