Bolnica u Pančevu biće obnovljena do kraja oktobra

Radovi na rekonstrukciji dela Opšte bolnice Pančevo, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara, biće završeni do kraja oktobra, rečeno je prilikom posete predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića Internističkom bloku Opšte bolnice Pančevo.
– Na rekonstrukciji dela pančevačke bolnice, u fizičkom delu, urađeno je tri četvrtine posla i očekujem da do kraja oktobra sve bude završeno kako bi objekat bio stavljen u funkciju – rekao je  Mirović istakavši da je Opšta bolnica u Pančevu u proteklih godinu dana dobila i savremenu medicinsku opremu u vrednosti od preko 40 miliona dinara. Mirović je naveo da će lokalna samouoprava u Pančevu, u dogovoru sa Upravom bolnice, izdvojiti sredstva za pripremu projektne dokumentacije i za rekonstrukciju drugih delova bolnice, kako bi u narednim godinama ceo objekat bio obnovljen. – Cilj Pokrajinske vlade je da obnovimo zdravstveni sistem i  rekonstruišemo sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini kako bi građanima pružili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima što bolje uslove za rad – kazao je  Mirović.
Foto: APV
Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka rekao je da se u tu bolnicu nije ulagalo 50 godina, te da je veoma značajno što je Pokrajinska vlada prepoznala njihove potrebe i obezbedila značajna sredstva kako bi građani ovog dela Banata imali kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

Ostavite odgovor