ЦВЕТНА ПИЈАЦА НА ПЛАТОУ СПЕНСА

Новосађани сваког пролећа радо посећују своју омиљену цветну манифестацију, Новосадска цветна пијаца. Таман на време за набавку садног матаријала за опремање тераса и вртова. Прва у пролећном серијалу се одржава 29. и 30. марта на платоу Спенса од 8 до 19 сати петком а суботом до поподневних сати. Уколико време буде дозвољавало у априлу ће сваки петак и субота бити резервисани за љубитеље цвећа. Организатор манифестације је Покрет горана Новог Сада.

Већина излагача нам долази из Војводине али и из целе Србије. Има заиста свега, ту су собно цвеће, кактуси, аранжмани, сукуленте, луковице, семе, украсне тиквице, цветнице, егзотично дрвеће, цитруси, жбуње. Поред тога, овде се може наћи и све што је потребно за садњу, саксије, жардињере, земља, ђубриво, опрема, земљане посуде.

Осим богатог цветног асортимана, на тезгама се могу дегустирати и купити мед и пчелињи производи, вино, ракија, домаћи колачи, намази, зимница, зачини, производи од ароније и леблебије. Стари и уметнички занати, одећа, торбе, накит, уметничке слике. Сезона је почела лепим и сунчаним временом, па прошетајте улаз је као и до сада слободан.

Текст и фотографије: Ивана В.