Џез састав „Хавона“ 30. марта у Великој сали КЦНС

Најава концерта

Џез састав „Хавона“ Игора Ђанга Молнара 

Субота, 30. март 2024. Велика сала КЦНС у 19.00 часова

Као проширење сарадње са градом побратимом Дортмундом и у сусрет предстојећој Летњој џез академији која је плод неговања размене студената и професора Новог Сада и Дортмунда, музичка редакција Културног центра Новог Сада организује концерт Квартета Игора Ђанга Молнара. Наступају Игор Ђанго Молнар – бас гитара, Ненад Којић – бубњеви, Никола Милорадовић – саксофон и гостујући професор из Немачке Gregory Gaynair – клавир. Концерт ће бити уприличен у суботу, 30. марта 2024. године у Великој сали Културног центра Новога Сада са почеткому 19.00 часова. На програму ће бити ауторска музика.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

Игор Ђанго Молнар, бас гитариста, контрабасиста и композитор. Рођен 1965. године у Новом Саду. После завршене средње музичке школе „Исидор Бајић“ студирао је композицију на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Рудолфа Бручија и Мирослава Штаткића. Године 1991. уписује студије џез музике на академији „Франц Лист“ у Будимпешти. По завршеним студијама, 1995. године враћа се у Нови Сад и почиње да ради као уредник емисије Jаzz импулс на телевизији „НС+“ и у исто време ради као диригент Војвођанског омладинског биг бенда. Од 1997. до 1999. године ради као уредник музичких програма у Културном центру Новог Сада, оснива џез фестивал JАZZТIМЕ FЕSТ и поставља прву школу џеза под покровитељством Фонда за отворено друштво. У том периоду водио је и свој fussion састав Havana jamm са мадагаскарским певачем и перкусионистом Џенотом Рандимбиарисоном. Од 2002. године ради као водитељ класе за Џез и филмску музику у Средњој музичкој школи „Исидор Бајић“. Сарађује и свира са бројним домаћим и страним џез музичарима. Стални је члан Триа Звонимира Тота из Чикага, ради за YALE smn као предавач на семинарима, гостује у разменама студената и професора као предавач на семинарима у Дортмунду и Прагу, у организацији „Glan Bushman“ академије из Дортмунда. Лиценцирани је инструктор британског А.Б.Р.С.М-а југоисточне Европе. Са својим саставима и као гост у другим, наступао је у земљи и иностранству са пројектом City RaiwalkerEast-West Big Bend Convention и другим, мањим музичким саставима.

Никола Милорадовић

Школовање започиње у музичкој школи у родном Нишу, на одсеку за клавир, а затим прелази на одсек за кларинет. Своје школовање наставља у музичкој школи „Мокрањац” у Београду у класи проф. Александра Николића. По завршетку средње школе мења примарни инструмент и прелази на саксофон на џез одсеку на ФМУ у Београду, где студира две године. Прве клупске свирке почиње са групом Gypsy Jazz trio у Београду, са којом бележи и своје прве фестивалске наступе на Nišville, Jazz in the Park (Рум), Zelenkovac Jazz (БиХ), Musica sulle Bocche (Ита), Tirana Jazz (Алб), Kavč (Сло)… Касније прелази у Нови Сад где остварује сарадњу са уметницима овог града. Са уметником Угљешом Цолићем организује пројекат „Слушај и види јазз”, и неко време предводио групу „Johnnie & the Walkers”. Бави се извођењем превасходно џез музике, како у Новом Саду, где тренутно станује, тако и у другим градовима у Србији. Свира са групом Profesorry (НС), учествује у пројекту Дејана Крсмановића (Ча), сарађује са Niškim Jazztetom као и са многим уваженим музичарима у Новом Саду и Србији.

Ненад Којић, рођен у Новом Саду 19. јануара 1985. По завршетку основне музичке школе за клавир, почиње са истраживањем музике, бубњева и удараљки. Неколико година касније упознаје еминентног професора ударачких инструмената Мирослава Карловића уз чију помоћ се сусреће са коренима перкусивних инструмената. Музичку каријеру започео је са 18 година. Berkllee summer school проглашава га најбољим бубњарем летње школе у Перуђи 2005. По завршетку студија на драмској академији у Новом Саду (дизајн звука), дошао је на идеју и патентирао лични, хибродни инструмент Нештофон који користи и презентује у саставу Mr.Balloon. Компоновањем бележи сваки тренутак инспирације. Наступао је са многим светским и домаћим музичарима као што су Марко Пинтаро, Малда Леко, Уве Плат, Здравко Чолић, Владо Георгијев, Александра Радовић и другим.

СВИРАО МУЗИКУ У ПРЕДСТАВИ: Виолиниста на кровуБуђење пролећа, мјузиклу КосаКо је убио Џенис ЏоплинНеобуздани СкладDo you hear the people sing. СВИРАО МУЗИКУ У БАЛЕТСКОЈ ПРЕДСТАВИ: Језик зидова

КОМПОНОВАО МУЗИКУ ЗА ФИЛМ: Лиови Једу Људе

КОМПОНОВАО МУЗИКУ ЗА ПРЕДСТАВЕ: ПрадевојчицаЛенораБураРомео и Јулија у режији Соње Петровић

КРЕИРАО ЗВУК И ЗВУЧНЕ ЕФЕКТЕ ЗА ПОЗОРИШНУ ПРЕДСТАВУ: Парастос у белом у режији Петра Јовановића

КООРДИНАТОР МУЗИЧКИХ РАДИОНИЦА: Climate for change 2012, Потсдам (ИВА Берлин), Climate for change 2013. (IVA Berlin), Ухвати ритам Балкана, 2018. Бездан.

– ПРОФЕСОР БУБЊЕВА И УДАРАЉКИ У КЦ СКЛОНИШТЕ ОД 2013. – СУВЛАСНИК ШКОЛЕ КЦ СКЛОНИШТЕ ОД 2020. – ЧЛАН УМЕТНИЧКОГ САВЕТА НОВОСАДСКОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА ОД 2020. – СТЕЈЏ МЕНАЏЕР НОВОСАДСКОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА ОД 2022.

Gregory Gaynair, пијаниста јамајчанских корена, рођен је у Диселдорфу 1961. године. Прва искуства у бендовима стекао је у раној младости. У Келну је студирао џез на Musikhochschule Köln kod Francisа Coppietersа. Поред гостовања и турнеја по Европи, Африци, Америци, Азији и Карибима, Gregory Gaynair је учествовао и у бројним дискографским, позоришним, телевизијским и филмским продукцијама. Gregory Gaynair је свирао са познатим музичарима као што су Arnet Cobb, Woddy Shaw, Wilton Gaynair, John C. Marshall, Gene Mighty Flea Conners, Melhra Rai, Albie Donnelly Spencer davis Group, итд.  Његови јамајчански корени су непогрешиви. Соул, блуз, афро-кубански и романтични елементи играју кључну улогу у начину на који он слави свој џез. Обиман је репертоар његових ауторских композиција и стандарда, које подједнако успешно користи и као соло пијаниста поред свог бенда. Свира заједно са својом формацијом Pimiento Express. Gaynair и његов трио тренутно уживају велики успех у многим клубовима и џез фестивалима.

  Фото: Игор Ђанго Молнар