FILMOVI PRODUCENTA OLIVERA PAUNOVIĆA U NOVOM SADU NA 27. EURO-IN FILMSKOM FESTIVALU "Zlatibor, planina bogova" i ... „Dule Savić a u Lonodu muk....

U okviru 27. Festivala evropskog i nezavisnog filma Euro-in festivala, sutra 21. decembra u Kulturnom centru Novog Sada prikazivaće se dokumentarni filmovi producenta Olivera Paunovića – „Dule Savić, a u Londonu muk“ od 17. 30 i „Zlatibor, planina bogova“  od 21 sat. Ulaz je slobodan.

Dokumentarno – sportski film „Dule Savić a u Londonu muk“, rediteljke Branke Bešević Gajić, ne bavi se ni nacijom ni verom, već sportom i profesionalnim dostignućima fudbalske legende, sniman je na fudbalskom stadionu „Jedinstva“ u Ubu, gde je Dule počeo svoju karijeru, i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući, u Beogradu, na Zlatiboru, i na nezaobilaznoj Marakani. U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Marina Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti.
Dokumentarno – igrani film „Zlatibor, planina bogova“, reditelja Vladimira Ristića nastao je povodom 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru kao poklon meštanima i gostima zlatne planine. Ovaj film prikazuje svu lepotu ovih krajeva, ali i čuva za pokolenja duh Zlatiboraca koji neguju i brižljivo kroz bogatu istoriju čuvaju gostoljubivost koja je poznata od davnina.
Idejni tvorac za nastavak ovog dokumentarno-igranog ostvarenja je direktor TOZ-a Vladimir Živanović, koji je želeo da kroz istorjiski važne datume, opiše svu lepotu Zlatibora. Prvi među jednakima i jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić, je svojim glasom i pojavom obojio ovu filmsku priču. EURO-IN FILM je festival otvorene forme i sadržaja sa otvorenim pozivom svim dobronamernicima evropskog i nezavisnog filma na konstruktivnu saradnju.