FUTSALERI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU !!!

FUTSALERI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU !!!

Specijalni izveštač iz Niša  –  Zoran Dimić,  jedan od najboljih igrača malog fudbala na ovim prostorima, dugogodišnji reprezentativac Srbije i delegat UEFA.

Zoran Dimić

Reprezentacija Srbije u futsalu posle dvomeča sa selekcijom Češke uspela je da se plasirala na evropsko prvenstvo,  koje će se održati početkom sledeće godine u Sloveniji.  Teže nego što se očekivalo izabranici selektora Gorana Ivančića  uspeli su da izađu na kraj sa upornim česima. Utakmica je odigrana u prepunoj niškoj hali „Čair“ pred 5.000 gledalaca koji su imali priliku da vide sve ono što futsal čini toliko zanimljivim i popularnim. S obzirom da je u prvoj utakmici u Češkoj reprezentacija Srbije ostvarila dobar rezultat, pobedivši sa 4-3, očekivala se rutinska pobeda i overa plasmana na evropsko prvenstvo, ali umesto toga prepuni Čair je video pravu dramu.

Sve je dobro počelo po srpski tim. Ramić je pogotkom u 10 minutu najavio ono što su svi priželjkivali i očekivali – sigurnu pobedu. Međutim, samo tri minuta kasnije Zaruba ponovo vraća neizvesnost u utakmicu. Do poluvremena nije bilo pogodaka da bi drugo poluvreme Srbija otvorila sa dva brza gola Rajčevića i Pršića čime je prednost orlova delovala nedostižno. Ali tako nije mislio Seidler koji je sa dva pogotka ponovo doneo neizvesnost u utakmicu. Kada je Simić u 34 minutu  doveo Srbiju u vođstvo od 4-3 činilo se da je uspeh na dohvat ruke ali raspoloženi Seidler postiže het-trik i utakmica ulazi u dramatičnu završnicu. Česima je trebao još jedan pogodak da potpuno preokrenu priču u svoju korist, sevali su šutevi oko gola orlova, igrali su gosti poslednja dva minuta i bez golmana, sa igračem više u polju, ali na sreću naše reprezentacije rezultat je ostao nepromenjen i Srbija će kao što se i očekivalo nastupati i na sledećoj smotri najboljih futsalera u Evropi.

Čestitamo reprezentativcima Srbije, na čelu sa selektorom Goranom Ivančićem, na velikom uspehu i poželimo im puno uspeha u Sloveniji.

Ostali rezultati kvalifikacionih utakmica:

 

Hrvatska – FRANCUSKA 3-4           1-1

Gruzija – RUMUNIJA 4-7                2-2

POLJSKA – Mađarska 6-4               1-2

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.