ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА САОБРАЋАЈНИМ ПОВРШИНАМА У ПЕТРОВАРАДИНУ И СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на одржавању објеката путне привреде, које реализује ЈКП “Пут“, на Петроварадинској тврђави, а потом и у Сремској Каменици код парка на уласку у “Дечје село“. Том приликом он је нагласио да је сезона радова на путној инфраструктури почела управо на простору Петроварадинске тврђаве,  најпрепознатљивијег симбола града. Радови се изводе на коловозу, од улаза из Прерадовићеве улице до платоа испред Музеја Града Новог Сада, али се сређују и пешачке стазе и зелене површине, а вредност тог посла је 20 милиона динара.

– Овај простор биће много репрезентативнији, јер се ради о квалитетном подухвату. На потезу  од тунела до платоа испред Музеја, нема више асфалта, већ су враћене коцке што је амбијентално много лепше. Завод за заштиту споменика културе наставља радове у подграђу, а и ове године је висок ниво инвестиција, и биће издвојено преко 100 милиона динара за обнову објеката. Такође, Управа за грађевинско земљиште и инвестиције у сарадњи са Министарством привреде Републике Србије, инвестира око 80 милиона динара у сређивање дела код Улице Проте Михајлџића у подграђу Петроварадина. Очекујем да ћемо до 2021. године када ћемо бити Европска престоница културе, имати потпуно сређене Тврђаву и подграђе, а неће бити запостављени ни остали делови града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Како је речено током обиласка, санирана је коловозна конструкција у улицама Седме војвођанске бригаде и Кнеза Михајла у Сремској Каменици, а сређују се и саобраћајне површине око “Дечјег села“, и вредност тих радова је 25 милиона динара.

– Кренула је и прва фаза инвестиције од 70 милиона динара у Каменички парк, коју Град и Покрајина финансирају у односу пола-пола, а реализује ЈКП “Градско зеленило“. Идуће године уследиће друга фаза тог пројекта и Каменички парк биће најлепши парк у Србији. Чека нас изазован посао на доњем делу Тврђаве, где је пре неколико дана отпао већи камен на коловоз, па ће Завод за заштиту споменика културе заједно са Рударско-геолошким факултетом из Београда радити план санације како би тај потез био безбедан за коришћење и да би предупредили потенцијалне негативне последице – нагласио је градоначелник Вучевић.

Foto: novisad.rs

Он је такође најавио да ће почетком маја бити расписан тендер за изградњу Сентандрејског булевара, што је један од најзначајнијих пројеката, а који финансирају Град, Покрајина и Република. Према речима градоначелника настављају се и инвестиције у канализациону мрежу у Ветернику, на Клиси, а како је појаснио, за изградњу пречистача у Бегечу неопхопдно је да Месна заједница преда Граду, односно ЈКП “Водовод и канализација“, управљање водоводном и каналаизационом мрежом. За решавање проблема водовода и канализације у насељу Боцке, и то само за прву фазу, како је рекао Вучевић, потребно је 190 милона динара, али то питање мора бити решено и Управа за грађевинско земљиште и инвестиције у сарадњи са МЗ Сремска Каменица, планира динамику тог захтевног и сложеног задатка.

Ostavite odgovor