ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОБРОК ЗА ДРУГА РУМА“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОБРОК ЗА ДРУГА РУМА“

Мирослава Ноћајац из румског села Никинци је млада жена са великим срцем. Пре око годину дана започела је хуманитарни рад несебично улажући своје време и енергију. Ову акцију организује преко друштвених мрежа. Фејсбук група ОБРОК ЗА ДРУГА РУМА у овом тренутку броји 890 чланова, али добар глас далеко се чује. Сваким даном овај број расте и људи који су спремни да помогну се придружују. Сигурно је да таквих има пуно, само им је потребно да их неко покрене.

У ову групу јављају се они којима је помоћ потребна, као и они који су у могућности да донирају. Али немају сви интернет и Мирослава на сваком кораку, као и њена мајка која живи у Руми срећу људе који су у тешкој ситуацији. Предност свакако имају деца, самохране мајке, болесни. Ако је потребно она сама кува оброке, носи своју храну и остале кућне потрепштине. Ако људи нису у стању да преузму донације она стави на бицикл своја два сина и пакет. Бицикл на воз па до Руме да обрадује неког. И тако мали, њени синови су на ово навикли и сами воле да дају деци слаткише. Она је лично подстакнута својим тешким детињством у коме је често била гладна јер су средства одлазила њеном болесном оцу за лекове.

Мирослава је организовала и такозвани УСЛОВНИ ОБРОК а донатори могу у пар ресторана уплатити. На пример Ресторан Клуб С из Руме, Партизанска 1, затим Градска кафана из Руме, Главна 134. Породице онда долазе у ресторан и преузимају оброке. Такође може се и у пекарама, као што је пекара „Сложна браћа“у Руми, донирати џак брашна или новац. Затим они којима је потребно добијају бонове за које узимају хлеб и друге производе. Постоји и могућност уплате новца на рачун, а све у договору са Мирославом и зато је ова група основана. Важно је да постоји воља и увек се може пронаћи начин.

Овом приликом желимо да позовемо све који су у могућности да се прикључе овој хуманитарној акцији. Мирослава има велику вољу, али тренутно има мање донатора него оних којима је ова помоћ потребна. Постоје разни видови помоћи и сви су добродошли. Јер каже се „Ваше мало некоме значи све“.

За Војвођанске текст: Ивана В.