Изложба Роберте Вајсман Нађ и Сање Симеуновић Бајец „Акваториј” 1. јула у клубу „Трибина младих” КЦНС

Изложба Роберте Вајсман Нађ (Roberta Weissman Nagy) и Сање Симеуновић Бајец „Акваториј” биће отворена у суботу 1. јула у 19.00 часова у Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. Изложба ће моћи да се погледа до 10. јула.     Пројекат „Акваториј“ обједињује рад уметница различитог коришћења медија изражавања. Док Сања Симеуновић Бајец истражује визуелни идентитет својих летњих сећања на одрастање на Ластову код баке, евоцирајући палету емоција на класичном сликарском маниру, Роберта Вајсман Нађ користи медиј видеа за анализу воде као сублимације појма живота, који преноси кроз метапростор понављања изоловане активности у контексту поруке.            
ROBERTA WEISSMAN NAGY Рођена је у Пули, где је завршила Школу примењених уметности и дизајна. Академију ликовних уметности завршила је у Београду, вајарски одсек, уз ликовну педагогију (класа проф. Јована Кратохвила) 1988. године. Бави се скулптуром у металу и новим медијима. Уз веома активну уметничку праксу, бави се и педагошким радом. За свој стручни рад вишеструко је награђивана. Излагала је на бројним колективним и самосталним изложбама у земљи и свету. Чланица је ХДЛУ-а Истре. Мајка је троје деце.
САЊА СИМЕУНОВИЋ БАЈЕЦ Рођена је у Пули, где је завршила Школу примењених уметности и дизајна. Године 1999. дипломирала на Филозофском факултету у Ријеци, Одсек ликовне културе, сликарски смер (класа проф. Ксеније Могин). Тренутно ради у Школи примењених уметности и дизајна у Пули као професор стручних предмета. До сада реализовала двадесет пет самосталних изложби и седамдесет групних у Хрватској и иностранству. Председница је удружења Море у ком двадесет година води ликовну радионицу Артић, с којом је реализовала многобројне дечје изложбе и светске награде за дечје стваралаштво. Чланица је ХДЛУ-а Истре од 2001. год.