Отворена изложба „Акваториј” Роберте Вајсман Нађ и Сање Симеуновић Бајец

Изложба „Акваториј” Роберте Вајсман Нађ и Сање Симеуновић Бајец отворена је у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада и моћи ће да се погледа до 10. јула.

Галерија Српског културног центра из Пуле новосадској публици представља се пројектом „Акваториј“ који обједињује рад две познате ликовне уметнице, Сање Симеуновић Бајец и Роберте Вајсман Нађ. Реч је о раду уметница које на различите начине користе медије изражавања. Сања Симеуновић Бајец истражује визуални идентитет сећања на детињство, на летње одморе и одрастање на Ластову, евоцирајући палету емоција у класичном сликарском маниру. Роберта Вајсман Нађ кроз медиј видеа анализира воду као сублимацију појма живота, који преноси информације кроз метапростор понављања изоловане активности у контексту поруке.

Обе уметнице рођене су у Пули, где су завршиле Школу примењених уметности и дизајна, да би их потом живот одвео у различитим смеровима: Роберта Нађ Вајсман је Академију ликовних уметности завршила у Београду, док је Сања Симеуновић Бајец дипломирала на Филозофском факултету у Ријеци. И једна и друга баве се и педагошким радом и чланице су Хрватског друштва ликовних уметника.

Подсетимо, делегација Културног центра Новог Сада током априла текуће године гостовала је у Пули предвођена помоћницом директора КЦНС Сунчицом Марковић. У оквиру „Дана српске културе у Истри“ представљен је програм манифестације „Антићеви дани“ који се у КЦНС традиционално одржава већ шеснаесту годину заредом.

Изложба „Акваториј“ организована је у оквиру узвратне посете истарског Српског културног центра Културном центру Новог Сада.