Изложба слика Љиљане Стризе Трајковић од 22. априла у Ликовном салону КЦНС

Изложба слика Љиљане Стризе Трајковић биће отворена у пондељак, 22. априла, у 19.00 у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и моћи ће да се погледа до 13. маја.

„Субјективни доживљај уметнице нас уводи у сажет и сконцентрисан простор реалног, свакодневног и опипљивог, а опет тако интимно повезаног са личним осећајима и сећањима саме ауторке. Цртеж који држи целину слике и привидно је дефинише и облик као форма се брзо претапају у оку посматрача у други план који својим сензибилитетом колористичког и разиграношћу и интензитетом боја гради надасве дубљи и пунији израз. Тај пуни интензитет боја и сажета форма облика у самом искону минималистичког приступа дефинишу досадашњи опус Љиљане Стризе Трајковић. Она не бежи од реалног, не скрива се од фигуративног и формативног, већ их рашчлањује, комбинује и изнова склапа и тера нâс посматраче да поново проникнемо дубље у сам простор платна на коме се смењују важност цртежа, боје, плана и експресије, па тиме и ми постајемо фундаментални део њене визије. На тај начин ауторка успешно заокружује цео процес стварања, у ком се огледају непрестана борба и симбиоза ликовних елемената са личним и интимним осећајима.”

Владимир Илић, дипл. графички дизајнер

 

ЉИЉАНА СТРИЗЕ- ТРАЈКОВИЋ рођена је 1970. године у Врању. Дипломирала је на Факултету уметности у Приштини, одсек Сликарство, у класи професора Хилмије Ћатовића и професора асистента Горана Ракића 1995. године. Имала је 15 cамосталних изложби: Рашка, Инђија, Футог, Панчево, Велика Плана, Раковица, Крушевац, Трстеник, Ниш, Крагујевац, Сомбор, Алексинац, Галерија „Блок 45” Београд, два пута у Врању, а излагала је и на 50 групних изложби. Члан је УЛУС-а . Учествовала је на више ликовних колонија у земљи и региону. Живи и ствара у Врању.