Izložba „Trenutak u crtežu“ Aleksandra Topića od 20. avgusta u Likovnom salonu KCNS-a

Master izložba „Trenutak u crtežu“ Aleksandra Topića biće postavljena u ponedeljak, 20. avgusta, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do petka, 24. avgusta, kada će postavka biti kompletirana i svečano zatvaranje uz prigodni koktel biti upriličeno.

O izložbi:

Izložba pod nazivom „Trenutak u crtežu“ predstavlja završnicu Aleksandrovog master rada iz crtanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kombinovanom tehnikom stvara crteže u obliku dnevničkog zapisa. Motivi njegovih crteža su organski plodovi koje prati pisana reč. Crtež osvaja velikim formatima i korišćenjem kolorita. Na izložbi će biti prikazano preko 20 radova i art book u kom će predstaviti umetnički proces koji je prethodio završnoj izložbi.

O autoru:

Aleksandar Topić je rođen 1991. Godine. Diplomirao je grafički dizajn na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2015. godine. Bavi se grafičkim dizajnom i dizajniranjem modnih dodataka. Dizajnira bedževe, leptir mašne i cegere, preko 6 godina. Na domaćoj sceni prepoznatljiv je po pionirskom projektu u regionu pod nazivom Bow Tie Collection. Do sada je kreirao više kolekcija bedževa i leptir mašni. Izlaže radove na grupnim izložbama i grupnim modnim revijama.

Ostavite odgovor