Jasni Gerić, prestižna Međunarodna nagrada „Kartadjine“

Devetnaesto izdanje nagrade Kartagina, koja se svake godine dodeljuje ličnostima iz celog sveta, održano je 15. oktobra u istorijskoj sali Akademije Konzervatorijuma Santa Cecilia u Rimu.

Nagrađena je, zajedno sa uglednim ličnostima, Jasna Gerić, profesionalac i preduzetnik u oblasti prevodjenja i jezicke obuke. Sudijsku komisiju činili su general Alesandro Dela Posta, admiral Rinaldo Veri i Adv. Kristina Di Silvio, italijanska predstavnica USFTI Sjedinjenih Američkih Država.

Razlozi za dodelu nagrade vezani su za blistavu karijeru mlade Novosadjanke i Srpkinje Jasne Gerić, koja radi za sam vrh italijanske vlade, pri pravosudnim kancelarijama i koja je predstavnica interesa u Parlamentu Italije.

I sama gdja Gerić je nedavno bila među protagonistima dokumentarnog filma koji je promovisalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, a u Italiji, autorka je i specijalističkih radova koje su objavile najveće izdavačke kuće iz pravnog i ekonomskog domena.

Nagrada je proteklih godina dodeljivana poznatim ličnostima među kojima su Kofi Anan i Džordž Kluni, Enio Morikone, Antonio Banderas, Đulio Andreoti, Antonino Zikiki, Lučo Dala.

Jasna Gerić, profesionalac i preduzetnik iz oblasti jezika, nagrađena je, zajedno sa uglednim ličnostima, među kojima su bili ambasador Demokratske Republike Konga, poznati krivicni sudija i direktor RAI3 (Italijanske drzavne televizije). Jasna je tom prilikom prevela Ambasadorov govor zahvalnosti sa francuskog na italijanski i obrnuto. Jasna je posvetila ovu nagradu svom tati Cveti, koji nije vise medju nama, i mami Zori.

Jasni Gerić, upućujemo iskrene čestitke, kao predstavniku našeg velikog naroda.