КОМУНАЛЦИ САНИРАЈУ ДЕПОНИЈУ У КУЦУРИ

Екипе радника Пословне јединице „Чистоћа“ ЈКП „Комуналац Врбас” почеле су санацију депоније биљног отпада у Куцури. Наредних неколико дана ће се сметлиште, које се простире на око тринаест хиљада квадратних метара, уређивaти уз помоћ одговарајуће тешке механизације. Радови се изводе на основу решења Одељења за инспекцијске послове општинске управе Врбас.

Нажалост, на депонији намењеној искључиво за отпад биљног порекла, несавесни грађани у великим количинама одлажу комунални и грађевински отпад. Највећи проблем представља то што се смеће не одлаже само на депонији, већ и уз атарски пут који води до сметлишта.

Према процени, уз овај приступни пут је још око три хиљаде квадратних метара отпада. Сво то смеће се мора очистити, натоварити у камионе и превести до саме депоније где се тада разастире и нивелише.

Aпелујемо на грађане да користе ово сметлиште искључиво за одлагање биљног отпада, те да не бацају смеће на места која за то нису предвиђена, јер таквим неодговорним поступањем загађују животну средину и угрожавају здравље људи и животиња.