Концерт Colours of the voice 9. октобра у Градској кући

У оквиру музичког програма Културног центра Новог Сада биће одржан концерт под називом Colours of the voice на ком ће наступити сопран Весна Аћимовић, тенор Александар Саша Петровић и млади пијаниста Лука Петровић. Као гост, вече ће употпунити и млади саксофониста Вук Петровић.

Концерт ће бити одржан у недељу 9. октобра у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду са почетком у 19 часова.

Публика ће имати прилике да чује дела Франца Листа, Ђузепеа Вердија, Франца Лехара и Емериха Калмана.

Улаз је слободан!

Лука Петровић рођен је 2001. године у Новом Саду, где је завршио средњу Музичку школу „Исидор Бајић”, одсек клавир у класи професора Фредерика Станковића. За време досадашњег школовања усавршавао се у оквиру фестивала „Bačka Palanka International Piano Festival” као и на мастер класу маестра Михаила Синкевича у оквиру „The 73rd International Opera Workshop for Conducters and Singers” у Новом Саду. Као пијаниста и клавирски сарадник гостовао је у Бечу у оквиру програма А-Култура. Наступао је у Ректорату Универзитета у Новом Саду, Народном позоришту у Сомбору, Позоришту младих у Новом Саду, затим у Галерији Рајка Мамузића у оквиру фестивала „Danube Dialoges – Contemporary Art Festival” и на „Липарским вечерима” у Српској Црњи. Са дуом Take Two (ког је основао са братом) и са камерним саставом Passion одржао је запажен наступ на „Фестивалу камерне музике у Новом Саду”. Као клавирски сарадник имао је прилике да прати оперске уметнике Анастасију Холц, Сенку Солдатовић Недељковић и Александра Петровића. Тренутно је студент друге године клавирског одсека на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Биљане Горуновић.

Весна Аћимовић дипломирала је 2002. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Вере Ковач Виткаи. Звање магистра уметности стекла је 2008. године, у класи проф. Милице Стојадиновић, док је докторске студије на Катедри за соло певање Академије уметности у Новом Саду завршила 2019. године, када је одбранила докторски уметнички пројекат под називом „Аспекти интерпретације вокалног писма Петра Коњовића у циклусу Лирика. Током школовања освајала је бројна признања и награде. Вишегодишњи је добитник стипендије Фонда Меланија Бугариновић. Од 2001. године је хонорарни сарадник Опере Српског народног позоришта и од тада је остварила бројне улоге од којих се издвајају: Адела, Јелка, Галатеа, Анчица, Фатимамоноопера „Људски глас Франсиса Пуленка; Софија из „Беле руже” Уда Цимермана, Фрау Габријела из опере „Поп Ћира и поп Спира” Дејана Деспића. Осим ангажмана у Опери, снимала је за РТВ Београд и РТВ Нови Сад. Учествовала је на Сомборским музичким свечаностима, Фестивалу Мермер и звуци”, Нолефу, Звездане стазе, Међународном фестивалу „Которарт”. Имала је бројне успешне концерте у земљи и иностранству (Немачка, Аустрија, Мађарска, Италија, Словенија, Црна Гора). Од октобра 2015. стални је члан Удружење уметника „Високо Ц” које се бави неговањем опере за децу. Од 2002. године бави се вокалном педагогијом као професор соло певања у Mузичкој школи „Исидор Бајић”. Године 2007. стекла је звање инструктора АБРСМ-а (Associated Board of The Royal Schools of Music) за југоисточну Европу. Запослена је на Академији уметности у Новом Саду од 2007. године, где 2020. стиче звање ванредног професора за стручну-уметничку област Соло певање. Године 2016. издала је приручник за студенте соло певања и музичке педагогије „Моћ вокалне технике”.