Концерт Дуа Флоријана Балажа и Вање Прице 24. новембра у Свечаној сали Градске куће

У оквиру програма музичке редакције Културног центра Новог Сада биће уприличен концерт Дуа Флоријана Балажа и Вање Прице. Гост концерта ће бити Андреј Балаж – виолина.

Концерт ће бити уприличен у петак, 24. новембра 2023. године са почетком у 19.00 часова у Свечаној сали Градске куће.

На програму ће бити дела Р. Вагнера, Ф. Листа и С. Прокофјева.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

            Фото: приватна архива  

Флоријан Балаж − виолиниста, рођен је 1971. године у Новом Саду где је завршио нижу и средњу музичку школу. Студирао је у Новом Саду и Љубљани, а годину дана провео је на специјализацији у Бечу. Постдипломске студије завршио је на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Уроша Пешића. Тренутно ради као Редовни професор на предмету виолина на Академији уметности у Новом Саду упоредо вршећи и улогу Шефа гудачке катедре. Добитник је низа награда и признања од којих међу најзначајније спадају: прво место на Савезном такмичењу у категорији виолина 1986. године, прво место на Савезном такмичењу камерне музике у категорији клавирски трио, те прва награда на Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у категорији клавирски дуо 1996. године. За успехе постигнуте у студирању и музичком раду 1988. године добио је највише признање града Новог Сада „Награду пунолетства“. Као солиста наступао је широм бивше Југославије, музичким центрима Швајцарске, Аустрије, Немачке, Италије, Шпаније, Француске, Мађарске и Словеније. Флоријан Балаж је концертмајстор Војвођанског симфонијског оркестра од оснивања и са којим је 2013. и 2019. године наступао као солиста.

Вања Прица − рођена је у Новом Саду где је завршила нижу и средњу музичку школу у класи проф. Едит Миавец. Током школовања освајала је највише награде на покрајинским и републичким такмичењима широм старе Југославије. Лауреат је такмичења у Сан Бартоломеу у Италији. Наступала је широм Србије, Босне, Хрватске, Македоније, Словеније, Италије, Аустрије, Чешке, Немачке и Француске. Активно наступа са виолинистом Флоријаном Балажем, са којим снима ЦД под покровитељством Завода за културу Војводине.