Konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu

IRIG – Ove godine će se održati jubilarni 10. Dan mladog portugizera. Organizatori osim što priređuju veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti, i fruškogorske tradicije, zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga raspisuju i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu traje od 1. do 30. oktobra 2017. Svi detalji se mogu pronaći na internet stranici www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).

Žiri će nakon završetka konkursa da odabere tri najlepše pesme a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti Dan mladog portugizera koja će se održati 16. novembra 2017. u centru Novog Sada.

Pobednike čekaju i vredne nagrade, kako novčane tako i u vidu proizvoda Mačkovog podruma, a osim toga sve pesme koje žiri uvrsti u uži krug će biti objavljene u kompilaciji pesama iz ovog takmičenja. Tako su sve pesme iz užeg kruga prvih pet godina konkursa objavljene ove godine pod nazivom „Vino je poljubac postojanja“, što je ujedno i naslov pobedničke pesme iz prve godine konkursa.

Srpska čitaonica iz Iriga je najstarije čitalište na našim prostorima, osnovano 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije. Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi 6. generacija vinara.

Srpska čitaonica iz Iriga

Vinarija Mačkov podrum

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.