Конкурс за самосталне и групне изложбе за 2023. годину

Културни центар Новог Сада расписује конкурс за самосталне и групне изложбе за 2023. годину за област савремене ликовне уметности у галеријама Ликовни салон (Католичка порта 5) и Мали ликовни салон (Булевар Михајла Пупина 9), а у области фотографије, дизајна и примењене уметности у галерији клуба „Трибина младих” (Католичка порта 5, II спрат). На располагању су и излагачке просторије Америчког кутка, чији програми су повезани с неком од америчких тема узимајући у обзир важне датуме, демократске вредности, културне карактеристике и слично (Кеј жртава рације 2б).

Конкурс је отворен oд 1. јула до 15. августа 2022. године.

Документација за конкурс треба да садржи:

– 10 колор фотографија радова који се предлажу за изложбу (пожељно је да презентација буде у једном ПДФ документу),

– сажету концепцију изложбе,

– технички опис изложбе (уколико се користе техничка средства која галерија не поседује, уметник је обавезан да их за изложбу обезбеди сам),

– професионалну биографију, – контакт адресу, имејл, телефоне – напомену за који простор конкуришете.

Документацију за изложбу слати на имејлkonkursi@kcns.org.rs (наслов (Subject) имејла треба да садржи име аутора и назив галерије за коју се конкурише (име, презиме – назив галерије – Конкурс 2023) или на адресу: Културни центар Новог Сада, Католичка порта 5, 21000 Нови Сад с назнаком „Конкурс за изложбу у 2023”, или донети лично на исту адресу, радним даном од 9 до 15 часова.

Предложена изложба радова који нису старији од 5 година треба да буде спремна за поставку већ од јануара 2023. године.

Уметнички савет задржава право замене излагачких простора (у зависности од димензија радова, концепције појединих поставки, техничких захтева и могућности или непредвиђених околности). О томе, као и о одлуци о додељеним терминима и излагачким просторима биће обавештени сви пријављени аутори до краја септембра 2022.

Информације о галеријским просторима можете пронаћи на овом сајту: https://malilikovnisalon.art.blog/ Додатна питања можете поставити на имејл: konkursi@kcns.org.rs Конкурсни материјал се не враћа.