„Леснина“ се враћа у Србију

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор компаније “Леснина С“ за Србију Александар Павићевић обишли су радове на изградњи робне  куће “Леснина“ у Новом Саду. Прва робна кућа те компаније у Србији ће се простирати на 20 000м2  и запошљаваће у почетку преко 150 људи.
– Драго ми је да видимо познати бренд који се враћа на тржиште Србије, и што ће баш у Новом Саду реализовати инвестицију вредну 20 милиона евра. То доноси и нова запошљавања, а просечан радни стаж у “Леснини“ је 12 година, што показује да они воде рачуна о радницима на правилан начин. Дуго деценија запарложене ливаде сада добијају нову употребну вредност, ствара се нова индустријска зона. Кључна ствар је да без привредног раста не може довољно да се улаже у социјалну и здравствену заштиту, у културу, спрот и образовање. Када Град добро приходује од продаје грађевинског земљишта или комуналног опремања, тај новац се користи управо у те сврхе, као и за нове улице, расвету инфраструктуру – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.
Према речима Игора Мировића ова инвестиција показује јасну отвореност према инвеститорима и снагу привреде Србије, као и локалних самопуправа да припреме све што прати такве пројекте.
– Резултати привредног развоја у Војводини су добри, на изградњи ове робне куће раде домаће грађевиснке компаније, а највећи број грађевинских дозвола је издат управо у Новом Саду – истакао је Мировић.
Компанија “Леснина“ је настала 1949. године, тренутно остварује промет од преко пет милијарди евра на годишњем нивоу и запошљава око 25 000 људи у 280 робних кућа широм Европе. Средином 2010. године “Леснина“ је постала део једне од највећих светских компанија у продаји намештаја, аустријског концерна “XXXLUTZ“.
Како је рекао директор компаније “Леснина С“ одређен број људи је већ на обукама у њиховим продајним центрима у региону.
– На пролеће, Нови Сад ће добити најмодернију робну кућу намештаја у Србији са преко 30 000 артикала – истакао је Александар Павићевић.
Нови Сад, 20. октобар 2018. године

Ostavite odgovor