ЛИПАР ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА СЕЛА

ЛИПАР ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА СЕЛА

Липар сваке године обележава сеоску славу на верски празник Велику Госпојину. Ове године прослава је утолико значајнија, јер се слави и 100 година од оснивања села, а организатори су за све посетиоце припремили богат културно-уметнички спортски и забавни програм.

У петак, 27. августа, у 15 часова, биће одржано такмичење у кувању пасуља у котлићу „Пасуљијада 2021“. Након проглашења победника за госте ће бити уприличена бесплатна дегустација. Истог дана у 18 часова на стадиону „Марко Родић“ одиграће се фудбалска утакмица и дружење ветерана ФК Липар и ФК Црвена звезда. Након спортског програма, уследиће културно-уметнички програм, где ће од 20 часова на спортским теренима Основне школе „Никола Тесла“ бити уприличен заједнички наступ СКЦ Бачка Топола и КУД Липар. Сам крај програма резервисан је за живу музику.

На сам дан славе, у суботу, 28. августа, прослава ће почети у 9 часова литургијом поводом Храмовне славе са троструким опходом око Храма. У 10:45 часова биће положени венци на споменик погинулима у НОБ-у, након чега ће бити уприличена свечана академија у Дому културе. Тачно у подне откриваће се споменик Солунским добровољцима. У 18 часова одржаће се вечерње богослужење и примопредаја кумства са сечењем славског колача. Прослава ће бити завршена концертом певача Бобана Рајовића.

Покровитељи манифестације су Месна заједница Липар и Туристичка организација општине Кула.

Извор: Општин Кула