MANJIFIKO NA TRGU SLOBODE ZA DOČEK

Novi Sad, Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica kulture, će se u novogodišnjoj noći predstaviti regionalnim i svetskim muzičkim zvezdama.
Doček dve nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, nastavlja se i ove godine nastupima Manjifika (Magnifico), Dr Neleta Karajlića i svetski poznatog DJ dvojca Filatov i Karas na centralnom novosadskom Trgu slobode.

Autentičan zvuk Balkan-disko-šlagera i specifična energija uz Manjifiko na sceni proneće se Trgom slobode, a hitovi iz filmova „Montevideo, bog te video“ i Montevideo, vidimo se!“, serije „Senke nad Balkanom“ kao i njegovog poslednjeg albuma „Charlatan de Balkan“ učiniće da ovog 31. decembra Novosađani zaista uživaju.Temperamentan i energičan, čovek na čijoj kreativnosti su stasavale generacije, multitalentovani umetnik, koji za sobom ima tri knjige, režiju, muzičku grupu, nebrojeno glumačkih uloga, tekstopisac, kompozitor, umetnik koji je jedan od utemeljivača muzičkog pravca, Dr Nele Karajlić ispratiće 2018. godinu i dočekati sa Novosađanima novu, bolju godinu u atmosferi za pamćenje.

Doček 2019. će prvi put u Novom Sadu predstaviti i ruski DJ dvojac Filatov i Karas koji platinastim tiražima i singlovima koji se nalaze na prvim mestima vodećih evropskih top lista predstavljaju jedne od najpopularnijih DJ-eva u usponu.

Koncept Doček obuhvata dva novogodišnja slavlja. Doček 2019. godine 31. decembra tokom celog dana, na otvorenim prostorima i samo u centru grada i Doček 7527. 13. januara koji će biti u toku večeri isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.

Ovim povodom, direktor Fondacije „Novi Sad 2021″ Nemanja Milenković objašnjava da dva računanja vremena pre svega vidi kao bogatstvo evropskog, ali i srpskog nematarijalnog kulturnog i istorijskog nasleđa.

Spajajući elemente visoke kulture sa popularnom i masovnom, otkrivajući nove lokacije, nova zdanja i izvođače, ali i podsećajući na one stare, više od 60.000 ljudi posetilo je prošlogodišnji Doček u Novom Sadu, i to 31. decembra na 4 lokacije u prvom režiranom dočeku i 13. januara na više od 45 lokacija uz više od 150 izvođača.

Dva Dočeka su budući termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor