Мировић најавио додатних милијарду динара за опремање здравствених установа у Војводини

Покрајински секретар за културу,

У Покрајинској влади данас су директорима 18 здравствених установа чији је оснивач АП Војводина,  уручени уговори вредни 400 милина динара, за набавку медицинских апарата и друге опреме. То су, између осталих, три нова ЦТ-апарата за болнице у Сремској Митровици, Сомбору и Кикинди, као и нова ангио-сала за Клинички центар Војводине, седма по реду у Војводини, чиме ће бити створени услови за адекватан третман неуролошких и кардиолошких болести.

Уговоре је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је рекао да је Покрајинска влада,  уз залагање самих здравствених установа у Војводини, успела да заустави  негативне процесе у здравственом систему на територији Војводине и да ову област стави у врх приоритета.

 „Најважнија вест  јесте да ћемо у наредних 60 дана имати додатних милијарду динара на располагању за даље набавке најсавременије опреме за цео здравствени систем у Војводини. И друге регионалне болнице ће моћи да конкуришу за набавку ЦТ апарата и успећемо да  набавимо нове магнетне резонанце за Клинички центар Војводине. За потребе здравственог система  у Војводини биће омогућена набавка најсавременије медицинске опреме“, рекао је председник Мировић.

Он је подсетио да је Покрајинска влада за  годину и по дана, успела да покрене велике инвестиције, као што су нова зграда Хитне помоћи у Новом Саду,  комплетна реконструкција дела Опште болнице у Панчеву,  набавка 21 санитетског возила за мање развијене општине и реконструкције Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију, Клинике за инфективне болести и Клинике за болести ува, грла и носа у оквиру Клиничког центра Војводине.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић је навео да је Покрајинска влада за унапређење здравства у  Војводини у прошлој години обезбедила 1,85 милијарди динара и да се, данас потписаним уговорима у вредности од 400 милиона динара, наставља са улагањима, што  говори о односу Покрајинске владе према здравству и свести о улози и значају опремања здравствених установа најсавременијом опремом.

Ostavite odgovor