МИРОВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ БЛОКА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

МИРОВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ БЛОКА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета у Новом Саду, који ће бити, како је најављено, завршен до краја следеће године. 

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Медицинског факултета који ће се градити у три фазе и чија је укупна вредност 249 милиона динара. 

„Ово је симболичан чин на јубилеј ове установе – 60 година од оснивања. Медицинска наука била је у  центру пажње у протекла два месеца, а ми већ четири године чинимо све да унапредимо ову област и наставићемо и даље да радимо на томе заједно са Владом Републике Србије“, изјавио је председник Мировић. 

Према његовим речима, овом инвестицијом показујемо колико је важна здравствена заштита и образовање кадрова у медицини како бисмо могли да се суочимо са изазовима у овој области. 

Председник је овом приликом најавио да ће радови на Интерној клиници и на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ бити готови у наредним недељама. 

„Ми настављамо са редовним активностима и полако излазимо из кризе са вирусом ковид 19 јер данас бележимо само три нова случаја у Војводини, док се у КЦВ, у Ковид центру, тренутно лечи 21 пацијент позитиван на овај вирус“, нагласио је Мировић. 

Овај пројекат показује да Покрајинска влада и Медицински факултет размишљају о будућности. На овом месту школују се будући лекари који ће бити носиоци здравственог система,

изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

 

„На наш велики јубилеј када славимо шест деценија постојања остварена је велика жеља свих нас и свих наших студената. Овај објекат омогућиће квалитетнији и бољи рад са 5000 студената  колико их се данас школује на Медицинском факултету“, истакла је декан Медицинског факултета проф. др Снежана Бркић. 

Полагању камена темељца присуствовао је и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.