Mišeluk uspešno otvorio sezonu!

Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10 hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, danas je uspešno završena Velika nagrada Novog Sada, prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije. Ukupno 88 vozača takmičilo se u 8 trka, a najatraktivnija takmičenja bila su u Klasi 1600 i Nacionalnoj klasi mali N.
foto: Aleksandar Vukovac
– Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta – istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, koji je svečano otvorio današnje takmičenje.
foto: Aleksandar Vukovac
Na Velikoj nagradi Novog Sada gostovao je i naš proslavljeni vozač Dušan Borković, koji je istakao da je „Mišeluk mesto gde se uvek rado vraća“. – Ovde sam počeo da vozim karting davne 1994. godine i ovo je staza na koju uvek volim da dođem i da budem deo ove važne manifestacije – istakao je Borković, poželevši sreću takmičarima u predstojećoj sezoni.
foto: Aleksandar Vukovac
Posle više godina Velika nagrada Novog Sada je imala međunarodni karakter, a takmičili su se vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.
foto: Aleksandar Vukovac
Pobednici po klasama: Klasa 3 – Dragan Filipović, AKSK Crvena Zvezda Klasa Hibrid – Časlav Tošić, AKSK Crvena Zvezda Klasa 4 – Radoslav Vukosavljević, ASK KG07 Klasa 5 – Jasmin Hrnić, AK Crankshaft Klasa 7 – Nemanja Milovanović, GM Racing Klasa 8 – Dragan Stojković, AMKK Verba Sport Fića kup 1 – Marko Pavlović, ASK Šampion Fića kup 2 – Aleksandar Radisavljević, Sport Brothers Klasa mali N – Vladimir Đurović, Herc
foto: Aleksandar Vukovac
Kompletni rezultati svih trka mogu se videti na sajtu www.bstlive.net. Sledeća trka na kružnim stazama u sezoni je na stazi Zalužani kod Banja Luke, 16. i 17. juna.

Ostavite odgovor