Najavna konferencija za novinare povodom 13. PROSEFESTA

Najavna konferencija za novinare povodom 13. PROSEFESTA

Najavna konferencija za novinare povodom 13. Međunarodnog festivala proze – PROSEFEST, održaće se u utorak, 17. septembra, s početkom u 12 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Učestvuju: Bojan Panaotović – direktor KNCS, Nenad Šaponja – pisac i književni kritičar, Đorđe Pisarev – PR festivala i Nedeljko Mamula – urednik govornog programa KCNS.

Ovogodišnji, trinaesti po redu „Prosefest“ ugostiće eminentne prozne stvaraoce iz Srbije i inostranstva. Festivalu koji je osnovan s namerom da se književnost vrati svojim korenima – živom i neposrednom kontaktu autora sa čitalačkom publikom, do sada je prisustvovalo preko 50 000 posetilaca, uglavnom mlađih generacija. Zahvaljujući dobroj organizaciji, izvanrednoj posećenosti i prezadovoljnim učesnicima i publikom, „Prosefest“ je s pravom nazvan „literarnim Exitom“.

Ove godine, od 23. do 28. septembra, publici će se predstaviti: Viktor Jerofejev (Rusija), Stiv Sem-Sandberg (Švedska), Natalija Fjedorčuk (Poljska), Dejan Trajkoski (Makedonija), Roland Orčik (Mađarska), Draginja Ramadanski i Milutin Ž. Pavlov (Srbija).

Na konferenciji će biti najavljen program festivala i saopšteno ime dobitnika Međunarodne književne nagrade „Milovan Vidaković“ koja se tradicionalno svake godine dodeljuje. Ovogodišnji laureat je Viktor Jerofejev, pisac iz Rusije.