NAJBOLJIM NOVOSADSKIM UČENICIMA URUČENE VIDOVDANSKE NAGRADE

Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine, na platou kod sat-kule na Petrovaradinskoj tvrđavi uručene su Vidovdanske nagrade, odnosno pohvalnice koja se učenicima dodelјuje svake godine na Vidovdan i novčani iznos u zavisnosti od osvojenog mesta. Vidovdansku nagradu za učenike koji ostvaruju odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz nauke i sporta Novi Sad je ustanovio 2015. godine, a od ove godine krug nagrađenih je proširen i na učenike sa međunarodnih školskih olimpijada.
Foto: Grad Novi Sad
Nagrade je uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je tom prilikom rekao da je ovo jedan od najlepših načina da se obeleži kraj školske godine, ali i jedan od najznačajnijih datuma u našoj istoriji vezanih za naš narod. – Raduje nas što svake godine imamo sve više nagrađenih đaka novosadskih škola. To su naši šampioni i ponos, koji nam svakodnevno ulivaju nadu i daju garanciju da će ovaj grad biti bolјi, lepši i razvijeniji u budućnosti. Istovremeno, oni nam zadaju i obavezu da im ostavimo grad, koji će oni jednog dana voditi, u najbolјem mogućem stanju. Ove godine smo izvojili 11.700.000 dinara iz budžeta za ove nagrade i čestitam svim učenicima, njihovim roditelјima, učitelјima, trenerima i svima koji su radili sa njima, jer je to zajednički uspeh. – rekao je Vučević. Priredbu je uveličao nastup hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, a prisutnima su se pored gradonačelnika u ime nagrađenih obratili i direktor te gimnazije Radivoje Stojković, kao i učenik Boris Lačanski koji je osvojio 1. mesto na Evropskom juniorskom takmičenju u plivanju u Rumuniji.
Foto: Grad Novi Sad
Grad Novi Sad je za Vidovdansku nagradu za školsku 2017/2018. godinu obezbedio sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara, što je za oko 500.000 dinara više nego što  je bilo obezbeđeno za prošlu školsku godinu. Dodelјeno je 836 Vidovdanskih nagrada, i to za  ukupno 755 učenika, od čega 399 nagrada za 371 učenika osnovnih škola i 437 nagrada za 384 učenika srednjih škola, što je za preko 120 nagrada više u odnosu na prethodnu godinu. Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaklјučka Gradonačelnika, dodelјeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu i to za  osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu nagrada u iznosu od 45.000 dinara, a za osvojeno treće mesto u iznosu od  35.000 dinara.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.