НЕЗАПАМЋЕНА ОЛУЈА НЄЗАПАМЕТАНА БУРЯ

У недељу, 18. јула, нешто после 17h почела је олуја у Ђурђеву каква се не памти од 1969. године. Јак ветар носио је све пред собом. У селу много дрвећа је поломњено. Испред русинске школе је пала липа које је имала више од 50 година. Многим мештанима ветар је поскидао црепове са кровова кућа и помоћних објеката. Град који је падао уништио је многе фасаде, а највише штете је начињено на њивама.

По завршетку олује на терен је одмах изашла електродистрибуција и почела са санирањем начињене штете. Многи домови нису имали струју до касно у ноћ, а било је и оних којима се струја вратила тек у понедељак ујутру.

У тешким тренуцима сви се држимо заједно. Мештани који нису имали већих штета притекли су у помоћ комшијама и породици. На срећу нико није повређен, а материјална штета ће накнадно бити процењена.

За Војвођанске вести: Лидија Вереш

Нєзапаметана буря

Внєдзелю, 18. юлия, кус после 17h почала буря у Дюрдьове яка ше нє памета од 1969. року. Моцни витор ношел шицко пред собу. У валалє велї древа поваляни и поламани. Опрез рускей школи спадла лїпа котра мала вецей як 50 роки. Велїм гражданом витор познїмал черепи зоз хижох и помоцних обєктох. Ляд хтори падал поунїщовал фасади, а найвецей чкоди направел по польох.

По законченю бурї на терен такой вишла електродистрибуция и почала зоз санираньом направеней чкоди. Велї обисца нє мали струю до касних годзинох, а було и тих котрим ше струя врацела аж пондзелок рано.

У чежких хвилькох шицки ше тримаме вєдно. Гражданє котри нє мали векшей чкоди на обисцу помагали своїм сушедом и родзини. На щесце нїхто нєпокалїчени, а материялна чкода будзе накнадно преценєна.

За Войводянски вистки: Лидия Вереш