НОВИ САД НАСТАВЉА ДА ПРИВЛАЧИ ИНВЕСТИЦИЈЕ, ОТВАРАЈУ СЕ НОВА РАДНА МЕСТА

НОВИ САД НАСТАВЉА ДА ПРИВЛАЧИ ИНВЕСТИЦИЈЕ, ОТВАРАЈУ СЕ НОВА РАДНА МЕСТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас са представницима немачке компаније „Континентал“ у Новом Саду, који су га обавестили о томе како теку радови на отварању нове фабрике за производњу аутомобилске електронике у Индустријској зони Север 4, али и да поред те фабрике планирају изградњу још једне фабрике у радној зони Каћ где су купили парцеле у укупној површини 31ха. У питању су две инвестиције укупне вредности 140 милиона евра у којој ће за почетак бити отворено нових 500 радних места.   

– Ово је још једна сјајна вест за Нови Сад, и целу Србију. Не само да нам долазе нови инвеститори, већ и они који су присутни на нашем тржишту проширују своје производне капацитете и настављају улагања. То је потврда колико је наша држава економски снажна, и у овом тешком периоду са којим се суочава цео свет због глобалне пандемије. Ми смо са „Континеталом“ и партнери и пријатељи. И када су пре неколико година донели одлуку о томе да Истраживачко – развојни центар отворе баш у Новом Саду, чиме су за нашу економију направили велики скок унапред и увели нас у вишу лигу инвестиција и инвеститора, ја сам био сигуран да на томе неће стати – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У првој фази реализације нове инвестиције, „Континетал“ ће у Индустријској зони Север 4  закупити 8000 квадратних метара производног и канцеларијског простора, а у другој фази ће се градити потпуно нови индустријски комплекс у радној зони Каћ и на лето ове године се планира постављање камена темељца и почетак изградње тако да ће ове године „Континетал“ започети изградњу две фабрике у Новом Саду.

– Изузетно сам поносан што су одлични резултати Истраживачко-развојног центра у Новом Саду привукли ову велику инвестицију за Србију. Ово је права додата вредност за економију када се иновативни рад наших инжењера претвори у стварни производ са ознаком „Мејд ин Србија“ – нагласио је генерални директор „Континетал Аутомотив Србија“ Саша Ћоринга.

Да су до сада наишли на изузетну подршку локалних и државних институција потврдио је и директор фабрике „Континентал Аутомотив Србија“ Лучијан Марђинеану. Он је истакао да су високо образоване колеге које су им се придружиле испунили сва њихова очекивања, и да ће један такав тим и даље доприносити развоју пословног окружења на територији Новог Сада и околине.    

– Ит индустрија у Србији и Новом Саду је један од најбољих делова наше економије. У целом свету влада велика борба за младе таленте, а Нови Сад их има јер има снажан Унверзитет као расадник кадрова. Све чинимо како би они остали овде, али и побољшали општу привредну климу, ојачали све гране привреде и самим тим обезбедили већи стандард свим грађанима – закључио је Лучијан Марђинеану.

У Континенталовом Истраживачком развојном центру у Новом Саду тренутно ради 600 инжењера на развоју најиновативнијих технологија за ауто индустрију.