Novosađani trče za dečji osmeh

Humanitarna trka „Trčim za dečji osmeh“
Humanitarna trka „Trčim za dečji osmeh“, koja se organizuje po peti put, održaće se 11. marta u Kameničkom parku. Ovaj događaj okuplja profesionalne trkače i rekreativce iz cele zemlje, ali i čitave porodice i ljubitelje prirode. Budući da se održava već peti put, ova trka je postala tradicionalna. Njen karakter je humanitaran zbog toga što će se trčati za decu bez roditeljskog staranja. Organizator ovog sportsko-humanitarnog događaja je atletičar Goran Vendlener u saradnji sa OAK Novi Sad i AK Vojvodina. Zainteresovani će moći da biraju između pet kategorija. Glavna trka osmišljena je tako da se trči distanca od 10.5 kilometara, trka za sve trčaće se na udaljenosti od 4.5 kilometara, dok su za decu određene staze od 100, 400 i 800 metara. Prijavni centar će biti otvoren od 9 ujutru. Start glavne trke od 10,5 kilometara predviđen je za 11 sati, kod ulaza u Kamenički park, gde će ujedno biti i cilj. Startnina je 600 dinara za odrasle, a za decu 300 dinara.
Foto: Mihailo Bogdanović
Organizatora krosa atletičar Goran Vendlener, kaže da se ove godine očekuje obaranje rekorda po broju prijavljenih takmičara. „Na događaj su se prijavili naši najbolji atletičari Ognjen Stojanović, Aleksandar Adžić, Nikša Papić, Ksenija Bubnjević, Aleksandra Burkanović, Katarina Pohlod i mnogi drugi. Ove godine se očekuje obaranje rekorda po broju prijavljenih takmičara. Očekuje se više od 800 učesnika”, kaže Vendlener. Atletičari i učesnici predstojeće trke, pozivaju sve da im se priključe i zajedno istrče kako bi usrećili mnogobrojnu decu. Tako Nenad Moconja iz Škole trčanja Sremska Mitrovica kaže da je to retka trka u prirodi, sa pozitivnim ljudima i veselom decom iz mnogih škola, dok Lela Mačkić triogy rekreativac, smatra da se učešćem u trci pruža pomoć deci kojoj je ona neophodna, ali i radi nešto korisno za organizam, budući da se trči u prirodi.
Foto: Mihailo Bogdanović
„Trčite „Dečji kros”, jer pozitivna atmosfera koja je svake godine sve veća, predstavlja motiv i ne postoji izgovor da ne dođete na trku”, poručuje atletičarka Atletskog kluba „Apatin Aleksandra Burkanović. Glumica Hristina Popović, kao i naš proslavljeni atletičar na 800m i rekorder Vojvodine u toj disciplini Saša Stojiljković, ovogodišnji su promoteri krosa. Do sada su promoteri trke bili različiti sportisti i sportiskinje, a prošle godine su tu čast imali svetski šampion u savate boksu Goran Bajšanski i Dejana Bačko. Za Vojvođanske vesti: Aleksandra Mišković

Ostavite odgovor