ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 70 ГОДИНА РАДА БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ

обележавања 70 година рада.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је годишњем концерту који су припремили ученици и наставници Балетске школе у Новом Саду поводом обележавања 70 година рада.
На великој сцени Српског народног позоришта наступили су садашњи ученици и бројни балетски уметници који су остварили солистичке каријере у земљи и окружењу, а на прослави су уручене захвалнице свима који подржавају рад школе.
– Балетска школа је добра прича која траје, али није увек било лако ових седам деценија. Данас смо на корак од тога да обезбедимо праву кућу за Музичку и Балетску школу, и да Нови Сад добије прву концертну дворану. Циљ нам је да наставницима и ђацима створимо најбоље услове за рад, а неспорно је да је Балетска школа изнедрила велике таленте и играче. То је један од начина да се захвалимо за све што је учињено претходних деценија. Да немамо тако снажну Балетску школу, балетску сцену и Српско народно позориште, никада Нови Сад не би могао бити Европска престоница културе. Подршка Града Новог Сада је безрезервна, јер знамо колико се трудите да негујете таленте и пружате врхунско образовање тим сјајним младим људима – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и честитао ученицима и запосленима јубилеј.
Концерт је пратила изложба фотографија у фоајеу СНП-а која приказује развој Балетске школе од оснивања до данас. Према речима директорке Сање Вучуревић прва зграда у којој се школа налазила је, игром случаја, зграда у којој се и данас налази. Школа је тада добила једну салу до улице са паркетом и фуруном-бубњаром, како су је тада звали.
У години јубилеја Балетска школа, чији ученици редовно освајају медаље, домаћин је Републичког такмичења, предвиђеног за крај марта на Малој сцени СНП-а.
Нови Сад, 5. март 2018. године

Ostavite odgovor