ОДРЖАН ПРВИ САЛОН ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ТЕМЕРИНУ

Први салон женског предузетнишва „Она је вредна” одржан је у суботу, 13. маја 2023. у Темерину. Окупљање предузетница из целе Војводине уприличено је у Галерији културног центра „Лукијан Мушицки” у центру овог места. У угодном простору галерије окруженом скулптурама и инсталацијама од папирног филиграна Викторије Јанић, окупљене су се, уз послужење, боље упознале са понудом и потенцијалима ове мултиетничке средине међу којима вреди поменути термалне базене, салаше и винарије, хотеле и преноћишта, завичајну кућу и каштел, шопинг, рибњаке, вожњу катамараном по Јегричкој, мини зоо врт, концерте КУД-ва, манифестације, стари парк, планинарску шетњу у Сиригу као и више храмова – што све заједно чини право богатство понуде и различитости.

Остатак дана је протекао на оближњем Буцином салашу где је преко 40 предузетница имало излагачки и продајни простор. Оне које се баве производњом модне, пословне и кежуал женске и дечје одеће уприличиле су и малу модну ревију. Уследио је ручак уз музику тамбураша, те презентација хидропонског узгоја поврћа.

Учесницe које су дошле на Први салон женског предузетнишва „Она је вредна” из Новог Сада, Руме, Шапца, Београда, Суботице, Бачке Паланке, Бача, Бечеја, Титела, Зрењанина, Чуруга, Жабља, Куле и Врбаса као и града домаћина Темерина – поздравили су у име организатора Светлана Чавић, председник општине Темерин Младен Зец, Милан Јањић – помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам, Милан Новаковић – начелник Јужнобачког округа као и Бранислава Симанић – директорица сектора за предузетништво Привредне коморе Србије.

Догађај је био прилика да се предузетнице упознају, умреже и представе свој рад а у циљу учења, подршке, оснаживања као и пласирања робе и услуга на нашем и страном тржишту уз несебичну подршку институција.

Контакт страница за све садашње и будуће предузетнице на Инстраграму овог младог али и те како снажног удружења је preduzetnice_vojvodine.

Текст и фото: В. Раонић;