ОДРЖАН ЖРЕБ ЗА СПОРТСКУ ОЛИМПИЈАДУ ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ

Спортска  олимпијада  школске  омладине  Војводине, најзначајније и најмасовније покрајинско школско такмичење у којем учествују ученици основних и средњих школа из седам округа Војводине биће одржано од 17. до 20. маја у Новом Саду. Тим поводом, у Градској кући одржана је церемонија жреба којом је утврђен распоред учешћа такмичара. Догађају је присуствовао члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

– Школски спорт у Војводини има дугу традицију. Спортска друштва и секције окупљала су велики број ученика, те су самим тим и оваква такмичења имала изузетан значај. Веома ми је драго што је ове године Нови Сад домаћин 8. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине и што смо добили прилику да угостимо  4,5 хиљада ученика и ученица  и више од хиљаду професора. То је резултат онога што смо радили претходних година препознајући важност школског спорта као базе за будуће шампионе – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Спортска  олимпијада  школске  омладине  Војводине – СОШОВ, покренута је 1969.  године, а прва Олимпијада одржана је 1970.  године у Новом Саду. На иницијативу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а у организацији Савеза за школски спорт, 2014. године по први пут након 25 година од реализације последњег СОШОВ-а, манифестација је одржана у Сомбору. Према речима покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза овогодишња манифестација је по броју учесника највећа и најзахтевнија за организацију.

-Сама реализација 8. СОШОВ-а, у смислу капацитета и инфраструктуре је могућа једино у Новом Саду и овом приликом желим да се захвалим представницима Града који су нам дали пуну подршку. Школски спорт је приоритет и Покрајине и Града у стратегији развоја, а посебно ми је драго што ће га промовисати познати спортисти и репрезентативци који су и сами били учесници СОШОВ-а– рекао је Батез.

У оквиру манифестације, ученици основних и средњих школа из седам округа такмичиће се у атлетици, кошарци, стоном тенису, пливању, рукомету, фудбалу, баскету 3 на 3, стрељаштву, каратеу, џудоу, спортској гимнастици, малим олимпијским играма, одбојци и ритмичкој гимнастици. Сви спортови у оквиру програма 8.СОШОВ-а налазе се у редовном систему школског спорта Републике Србије, а право учешћа имају сви учесници који су били победници Окружних такмичења. Током  трајања  8.СОШОВ-а биће организоване и стручне трибине, квизови, дружења са промотерима и забавни програм.

Директор 8. СОШОВ-а Бранко Вујовић је позвао све Новосађане да прате такмичења и присуствују свечаном отварању манифестације које ће бити одржано у четвртак, 17. маја, са почетком у 12.00 часова у Великој сали СПЕНС-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.