Отправник послова амбасада Француске посетио Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је отправника послова амбасаде Француске у Србији Николу Фаја. Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и захвалио на посети.

Званичници су разговарали о сарадњи у областима образовања, привреде и културе, са посебним освртом на пројекат “Нови Сад 2021-Европска престоница културе“. Градоначелник Вучевић је рекао да ће Нови Сад на најбољи начин искористити прилику за напредак која му је пружена заслужено освојеном престижном европском титулом. Никола Фај је оценио да ће искуства града Марсеја, који је био Европска престоница културе, бити од важности за припреме Новог Сада за 2021. годину, како би бенефит од тог процеса осетили сви грађани.

Констатовано је да огранак Француског института у Новом Саду добро функционише и да доприноси приближавању француске културе Новосађанима. На састанку је оцењено да је динамика развијања односа између Града Новог Сада и Департмана Вал Доаз у Француској, односно општина Денгијен Лебен, Сен Лу ла Форе и Таверни, са којима је потписано Писмо о намерама о успостављању сарадње у октобру прошле године, изузетно добра. Отправник послова амбасаде Француске рекао је да је Департман Вал Доаз окренут развоју и иновацијама што ће се, по његовом мишљењу, позитивно одразити на заједничке активности са Новим Садом.

Током разговора градоначелник Вучевић нагласио је да су развој привреде и ИТ сектора од великог значаја за Град и да увек има прилике за успостављање јачих веза на том пољу, као и да му је задовољство што француске компаније, као што су “Credit Agricole“, “Lafarge“ али и лидер у ИТ сектору у Србији “Schneider electric DMS“, добро послују у Новом Саду.

Отправник послова амбасаде Француске у Србији Никола Фај изразио је задовољство због посете Новом Саду, али и намеру да допринесе још активнијој сарадњи амбасаде Француске и Града Новог Сада.

Ostavite odgovor