ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА „АНТИЋ И ЊЕГОВО ДОБА“

Последњег дана манифестације „Антићеви дани“
Последњег дана манифестације „Антићеви дани“, члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је изложбу скулптура Драгана Раденовића, под називом „Антић и његово доба“.
– Завештање наших великана не смемо заборавити, a изложба скулптура Драгана Раденовића сигурно завређује нашу пуну пажњу и представља леп начин да обележимо завршницу Антићевих дана. Организациони одбор је настојао да манифестација, кроз различите уметничке жанрове на најбољи начин представи лик и дело Мирослава Антића– изјавио је Далибор Рожић и прогласио изложбу отвореном.
На отварању изложбе говорили су Ђорђе Кадијевић, Драшко Ређеп и аутор, Драган Раденовић. Вајар и професор Драган Раденовић рођен је 1951. године у Сарајеву. Након стечене докторске дисертације у Москви, предаје на Кембриџу и Харварду. Излагао је у најзначајнијим културним метрополама и израдио скулптуру највећег америчког филозофа Виларда Ван Ормана, глумице и кнегиње Грејс Кели, револуционарног атлетичара Џона Келија и других. За његов рад велико интересовање исказују и неки од најмоћнијих и најугледнијих личности на свету, а довољно је само споменути имена Владимира Путина, Николе Саркозија и Јована Павла II.
Изложба „Антић и његово доба“ је постављена је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и траје до 19. марта.

Ostavite odgovor