Отворена изложба слика полазника школе сликања на камену Биљане Ристић „Одсјаји дунавских обала”

У клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада отворена је изложба „Одсјаји дунавских обала”. Изложбу чине слике полазника школе сликања на камену Биљане Вукаловић Ристић, а заступљени су радови уметника из Осијека, Новог Сада, Темерина, Шида и Куцуре: Ане Карловић, Валерије Ембер, Весне Роботић, Данице Михаљевић, Добрице Срдића, Драгане Панаотовић, Гордане Јовановић, Милане Стојаковић, Милице Радоичић, Миљане Жарковачки, Невенке Ћесаров, Радмиле Радоичић и Тање Срдић.

Школа сликања на камену сликарке и песникиње Биљане Ристић постоји већ седам година и броји двадесетак полазника различитог узраста, занимања, интересовања, а све их повезује љубав према сликарству и жеља за савладавањем нове и занимљиве сликарске технике. Стручно вођство и рука професионалца Биљане Вукаловић Ристић помаже им у савладавању свих изазова на том уметничком путу. Радионице су бесплатне и одржавају се једном месечно у Културном центру Новог Сада.

Изложба „Одсјаји дунавских обала” доноси радове инспирисане Дунавом и дунавским обалама, а рецензеткиња ове изложбе професорка Светлана Градинац истиче: „Полазници сликарске школе Биљане Ристић загледани су у природу, у планинске врхове, ту je пољско цвеће које само што не замирише, ту je река Дунав са својим обалама, грађевине које одолевају зубу времена, облаци и небо којим je граница само површина камена на којем се црта.“ За све посетиоце изложба ће бити отворена до 11. децембра текуће године.