Предавање политичког аналитичара Лазара Слепчева на тему „О ПОДЕЛИ СРБА НА ЧЕТНИКЕ И ПАРТИЗАНЕ – УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање политичког аналитичара Лазара Слепчева на тему „О ПОДЕЛИ СРБА НА ЧЕТНИКЕ И ПАРТИЗАНЕ – УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ“ (28. 11. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

На почетку новембарске трибине аутор Лазар Слепчев истиче да ова тема последњих тридесет година на озбиљан начин окупира домаће јавно мњење а да при томе, сматра Слепчев, никада се на један озбиљнији и дубљи начин није „загребало“ на ту тему. У нашем медијском простору често се акценат ставља на неке површне чињенице које се анализирају на фолклорном нивоу. Срби су се поделили на четнике и партизане а овај тренд је отпочет повратком вишестраначја у Србији 1990. године.

Циљ предавања је, како истиче Слепчев, да се ова тема осветли из једног другог угла гледања и да понудимо неколико нових теза које до сада нису биле у оптицају а све са циљем да се јавни дискурс обогати и да се да нови допринос промишљању теме.