ПАНАОТОВИЋ: „КАМПАЊА ИНТЕРЕСНИХ ГРУПА ИЗ СРБИЈЕ ПРОТИВ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ИМА ЗА ЦИЉ ДА СПРЕЧИ ПОПРАВЉАЊЕ ОДНОСА ДВЕ ЗЕМЉЕ; ЦЕНЕ СУ ПРИСТОЈНЕ, УСЛУГА ДОБРА, МОРЕ ДИВНО, А ТУРИСТА ЈЕ СВЕ ВИШЕ“

Одмах након плодоносних и драгоцених сусрета премијера Абазовића са председником Вучићем и патријархом Порфиријем, почеле су да се убрзавају хистерија, нервоза, отровне стреле и лажне вести, не само против Абазовића, већ и против Црне Горе у целини, а нарочито услова за летовање на црногорском приморју и туристичке сезоне. Очигледно је да – не само у Црној Гори, већ и у Србији – постоје групације, медији, клике и партије којима из различитих разлога не одговара поправљање односа две братске државе! Занимљиво је да о Абазовићу упадљиво критички говоре они за које је до јуче био звезда и да црногорском приморју стотину мана проналазе они који су до јуче говорили да је посреди рајска обала и слично. Белодано је да су греси Абазовића, Јоковића и актуелне црногорске власти добра сарадња са врхом Србије, изгласавање одлуке о потписивању Темељног уговора са СПЦ и тежња за уласком у Отворени Балкан.

А сада неколико речи о чињеницама када је у питању туристичка сезона у Црној Гори. Аутор овог текста провео је извесно време у Црној Гори и сведок је да су цене кафе, сокова, алкохолних пића итд. негде чак јефтиније у односу на београдске и новосадске ресторане, а у сваком случају пријемчиве грађанима Србије. На сваком кораку госте из Србије туристички посленици дочекују или са пријатељском и братском добродошлицом или професионално и коректно. Море је око већине плажа чисто и изванредно за купање. Плаже су прилично пуне, а на неким местима је чак и велика гужва! Кафићи и шеталишта су пуни. Отварањем новог аутопута коначно се избегава кањон Мораче и вожња је лакша и безбеднија. Уз ове редове, писац текста прилаже и неколико фотографија – ако лаже коза, не лаже рог, каже стара пословица!

Сходно реченом, није добро тровати и одвраћати људе из Србије да летују у комшијској Црној Гори. Наравно да свака држава може боље и наравно да ћете и на најспектакуларнијим светским дестинацијама имати одређене примедбе, али нечасно је и подло пласирати лажи само зато што вам се не допада политичко приближавање Србије и Црне Горе!