PENZIONERKE IZ OPŠTINE ŽABALJ BESPLATNO ŠIJU MASKE ZA ZAŠTITU OD KORONA VIRUSA

U opštini Žabalj preduzete su sve mere za zaštitu stanovništva od corona virusa, stanovnici su disciplinovani i poštuju sve ono što im se putem medija i društvenih mreža svakodnevno sugeriše.
Opštinska organizacija invalida rada u sva četiri naseljena mesta, pokrenula je akciju među svojim članstvom šivenja maski za sve one koji su u stalnom kontaktu sa ljudima.
Lokalna samouprava kupuje sav potreban materijal, koji se dostavlja na kućne adrese, gde ga kroje, šiju i nakon toga prosleđuju u ambulante, dom zdravlja, javna preduzeća, prodavnice i druge ustanove koje rade.
Predsednica opštinske organizacije invalida rada Stana Vujović za vojvođanske rs. izjavila je sledeće:“Veoma mi je drago što su se u ovu akciju prvo uključile naše kreativke iz gospođinaca.To je bio signal za Žabalj, Čurug i Đurđevo da i oni na neki način pomognu u ovoj teškoj situaciji za sve nas.Trenutno imamo oko 20 žena koje će šiti i krojiti maske  i ako još nešto bude bilo potrebno“.
Na osnovu svega viđenog i do sada rečenog, može se slobodno reći, da svi mi svakodnevno svako na svoj način, pomažemo da se ova epidemija što pre i bez posledica završi.
U ova teška vremena najvažnije je da svi mi položimo ispit iz humanosti i pažnji prema svakome, bez obzira na njegove godine, koliko se da videti na dobrom smo putu.
Za vojvodjanske M. Živković