Plesom do osmeha

Proteklog petka je, simbolično baš na Svetski Dan Osmeha, započeo program „La Sonrisa Tango Vikenda.“ Na španskom jeziku „la sonrisa“ znači osmeh – i to je baš ono što ovaj ples donosi na lica plesača. Tokom tri dana događaja, plesači su imali priliku da uživaju u tango večerima (milongama) i usavršavaju svoj ples učeći na radionicama.
Organizatorke „La Sonrisa Tango Vikenda“ Nina i Nataša, i internacionalni tango DJ, Ivica Anteski
Svoje znanje nesebično je prenosio instruktor i internacionalni tango DJ, Ivica Anteski iz Makedonije. Njegovo široko poznavanje ovog plesa kao i cele te kulture, uz veliku posvećenost radu, prepoznale su pre više od dve godine organizatorke pomenutog događaja, plesačice Nina i Nataša. Od tada je Ivica, na zadovoljstvo brojnih tangerosa, kao gostujući instruktor bio u našem gradu već četiri puta. „Kada je plesanje tanga u pitanju“, kaže Ivica, pokreti su samo površina.  Ono što je suština jeste da je ples osećaj – osećaj koji dobija formu u pokretima.“
Detalj sa jedne od radionica
Taj suštinski osećaj iz kojeg je ovaj ples nastao, vele poznavaoci istorije tanga, jeste jedna fundamentalna potreba čoveka: “glad duše za dodirom sa drugom dušom”. Radost koju ovakav susret u nama može pobuditi ulepšaće nas barem za jedan osmeh! A kako slogan Fondacije Svetskog Dana Osmeha kaže: “poboljašavamo ovaj svet, osmeh po osmeh”.
Tango zagrljaj
  Tekst: Milan Jović

Ostavite odgovor