Подршка сремских општина будућим родитељима

Закон о финансијској подршци породици са децом, који ће започети да се примењује од 1. јула ове године, свакако је једна од лепих вести, која ће умногоме помоћи многобројним породицама са децом, али један од приоритета биће и подстицај и свесрдна подршка свима онима којима је помоћ потребна, како би се остварили као родитељи.

Према речима др Драгана Малобабића из Опште болнице у Сремској Митровици, у 2017. години рођено је 29 беба више у односу на 2016. годину. Општа болница у Сремској Митровици, активно ради на томе како би младим брачним паровима помогла у остваривању потомства односно, родитељства.

Подршку породицама за прворођену бебу, као и вантелесну оплодњу, а све са циљем повећања наталитета, својим суграђанима дају и све општине Сремског округа. У буџетима су предвиђена средства за ту намену, а посебну подршку у спровођењу те политике имала је општина Шид, која је од Владиног координационог тела за родну равноправност добила милионска средства за реализацију пројекта, који између осталог, подразумева, подршку свима онима који желе да се остваре у улози родитеља.

Подстицајне мере за повећање наталитета су императив у наредном периоду, како Републике и Покрајине, тако и локалних самоуправа. Град Сремска Митровица, када је у питању породица посебну пажњу поклања потомству.

У Сремској Митровици у протеклој години, Град је финансијски помогао три породице, да се остваре као родитељи, а у овој години помоћ и велику подршку добиће још три пара, истиче начелник за здравство и социјалну заштиту Војислав Мирнић, као и то да се у наредном периоду очекује, да ће тај број бити већи, али и то да ће Град, уколико буде потребе, издвојити додатна новчана средства.

Ostavite odgovor