POKLONI ZA ROMSKU DECU Praznični pokloni za 730 romska mališana

Vreme u kojem smo, veliki je ispit solidarnosti – i za svakog pojedinca i za sve nas kao društvo. Posebno su osetljivi mališani koji zbog teške situacije ni tokom godine, a posebno u praznične dane, zaslužuju i očekuju radost u svojim domovima. S tim ciljem i u želji da završetak teške godine učine lakšim najmlađima i njihovim roditeljima i starateljima, Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, i ove godine je dodelio 730 paketića romskoj deci.

Podeli poklona za Božićne i novogodišnje praznike u romskom naselju Lizare u Kaću prisustvovali su pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, direktorka kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović i radnik Gradske Uprave Sladjana Adamovic, članovi saveta MZ Kać Zoran Grbić, deda mrazica Daliborka Đokić, predsednik Uroš Lončar je opravdano bio odsutan ali je uvek tu za svaku vrstu pomoci i saradnje.

Poslanica Jovanović je istakla:

„Vreme darivanja ove godine ima posebno velik značaj za svakog čoveka, a za decu posebno, jer godina za nama pokazala je svu težinu života naših najugroženijih sugrađana, a mališani su bili pod posebnim pritiskom, teškim za njihove nejake godine. Zbog toga sam zahvalna Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću što je odobrena inicijativa za podelu paketića romskim mališanima i što su potvrdili rešenost da i ovoga puta pokažu solidarnost sa svakim nemoćnim bićem. Znam da su nam želje iste, da u dobrom zdravlju, uz osmeh na lice, i ova deca kojoj uručujemo poklone i sva deca sveta osete da nisu sama, da mislimo na njih i nadamo se vedrijoj budućnosti i životu kakav zaslužuju.“ – istakla je poslanica Jovanović.