Pomoćnica direktora KCNS-a Sunčica Marković sa ambasadorkama Australije i Venecuele

Koncert „El Sistema i prijatelji“ održan je u subotu 16. decembra u prepunoj Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, gde su se predstavila deca učesnici međunarodnog inkluzivnog projekta El Sistema iz Novog Sada, kao i El sistema orkestar, uz dirigentsku palicu umetnika iz Venecuele, Herarda Estrade. Kao gosti ove muzičke manifestacije nastupili su domaći profesionalni muzičari i pevači.

Pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković, primila je ambasadorku Australije, gospođa Džulija Fini i ambasadorku Bolivarske Republike Venecuele, prof. dr Dia Nader de El-Andari. Ovoj muzičkoj manifestaciji prisustvovao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

foto;kcns

Kulturni centar Novog Sada realizuje muzičke radionice programa El Sistema u okviru saradnje sa udruženjem Music Art Project i Centra za socijalni rad grada Novog Sada, čiji šrićenici i đaci su polaznici ovih radionica. Podršku radionici daje i hor „Vivak“ iz Osnovne škole „Dušan Radović“, pod dirigentskom palicom Snežane Jezdić Protić.

Ostavite odgovor