Предавање Данила Копривице на тему „Досије 2023ˮ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање Данила Копривице на тему „Досије 2023 − ко је ДОБРО а ко је ЗЛОˮ (27. 12. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Последње предавање у 2023. години аутор Данило Копривица посвећује својеврсној ретроспективи догађаја који су иза нас. Ове године имали смо прилику да чујемо доста занимљивих предавања која су се односила на ратне сукобе који и данас трају, пре свега на тлу Украјине и сукобе између Израела и Газе. Чули смо занимљиву али пре свега врло објективну анализу текућих догађаја у свету, а Копривица истиче да на питање ко је ДОБРО а ко је ЗЛО не намерава дати одговор. Свако од нас дужан је да, сагледавши чињенице и факте који се пред нама налазе, дати одговор на ово не тако једноставно питање. Данте Алигијери је рекао: „Најврелија места у паклу резервисана су за оне који, у тренуцима велике моралне кризе, задржавају своју неутралност“.

Овомесечно предавање биће лишено специфичних Копривичиних рубрика Лепе жене пролазе кроз рад и Гатрономад у свом пуном смислу јер на крају ове календарске године немамо право на било какву лепоту. На крају ове 2023. године треба да се запитамо ко смо и какви треба да будемо. Копривица нам поручује да је у породици, вери, науци, у сувереној држави и слободном и гласном друштву спас.