Предавање Данила Копривице на тему „Досије ТОСКАНА – водич за гастрополитичке  почетникеˮ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање Данила Копривице на тему „Досије ТОСКАНА – водич за гастрополитичке  почетникеˮ (1. 9. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Као и што сам поднаслов овомесечне трибине гласи: Водич за гастро-политичке почетнике, нова трибина аутора Данила Копривице представља својеврсни водич кроз аутентична гастрономска искуства Тоскане.

Поред основних података о овој аутентичној и интересантној регији, Копривица нас води до најразличитијих кутака ове предивне покрајине, од Фиренце, Прата, Сан Ђимињана па до Сијене, Пизе и Марема. Поред гастрономских савета господина Копривице који нам сугерише на који начин комбиновати коју врсту вина са јелом и шта је специјалитет ког дела Тоскане, слушаоци и гледаоци трибине на нашем Јутјуб каналу имаће прилику да се подсете и значајних личности које су рођене у овим крајевима. Реч је Дантеу, Петрарки, Бокачу али и о Николу Макијавелију који су, свакo на свој начин, оставили трајни печат на историјској светској сцени.

Прелепи пејзажи тосканске регије које смо имали прилике да видимо на овом предавању представљају својеврсни рај за очи и жељу да свако од нас обиђе овај део Италије уз чврсте гаранције господина Копривице да се неће покајати уживајући у свим чулима.