Предавање др Александре Колаковић на тему „Француска Трећа Република: развој, идеје и утицаји (омаж 150. годишњици проглашења)“ 24. септембра на Jутјуб каналу КЦНС

Предавање др Александре Колаковић на тему „Француска Трећа Република: развој, идеје и утицаји (омаж 150. годишњици проглашења)“ можете погледати 24. септембра у 18 часова на нашем Jутјуб каналу.

Емануел Макрон, француски председник је на свечаној церемонији обележавања 150. годишњице Француске Треће Републике, одржаној 4. септембра 2020. године, истакао вредности и идеале из овог периода, који су део идентитета и данашње Француске. У сенци церемоније било је и суђење особама оптуженим за терористички напад на лист Шарли Ебдо. Сећање на период Треће Републике француски председник је искористио да прокоментарише овај догађај, као и положај миграната у Француској. Предавање ће настојати да осветли настанак, развој и кључне догађаје из периода Француске Треће Републике, као и да размотри начине на које наслеђе овог периода постоји у француском друштву и у ком облику је присутно на званичним државним церемонијама.