Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АВГУСТ“ на Јутјуб каналу КЦНС  

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АВГУСТ“ (28. 8. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Амерички председнички избори улазе у своју финалну фазу. У августу месецу одржана је конвенција Демократске партије на којој је потврђена кандидатура Камале Харис за председника Америке. Предавач је анализирао јавно мњење САД, као и шансе за победу оба кандидата: Доналда Трампа и Камале Харис, осврћући се на то шта је замена кандидата у Демократској партији донела изборној трци, будући да је Џо Бајден одустао у корист Харисове.

Предавач је пружио увид у то ко је све подржао кандидаткињу Демократске партије и на који начин ће Доналд Трамп морати да мења фокус своје кампање и методе како би остао компетитиван и покушао да победи петог новембра. Рајић је током предавања елаборирао све оно што се дешавало током месеца августа, а било је доста збивања, иако је август, по неписаном правилу, месец у ком нема много политичких збивања у Америци. Међутим, када је о изборној години реч, стање је сасвим опречно: јавност је била окупирана конвенцијом у Чикагу и чињеницом да је трећи кандидат Кенеди одустао у корист Доналда Трампа.